top of page
/Back to
Body 09 Cancer.jpg
block bleu.jpg
calendar icon.png

20 May 2019

Start

19:30

End

22:00 (more or less) 

Location icon.png

Geuzenhuis

Kantienberg 9,
9000 Gent

3€

LANGUAGE |

2000px-Statenvlag.svg.png

PRICE |

promethera.jpg
promethera.jpg
promethera.jpg
promethera.jpg
promethera.jpg
promethera.jpg

Met supercomputers en robots in het vooruitzicht, is het mogelijk dat onze doktersbezoek in de toekomst er helemaal anders uitziet. Of is het al zover? Vanavond horen we hoe computers en robots de wetenschappers en dokters van vandaag al helpen.

Robotchirurgie en blazen...

Karel Decaestecker

Professor of urology

Ghent University

Professor Karel Decaestecker verscheen als Topdokter op televisie (VIER) waar hij toonde hoe robottechnologie hem helpt om mensenlevens te redden. Hij voert niertransplantaties uit bij levende donoren en maakt nieuwe blazen met behulp van robotchirurgie. Zijn team is de enige in België die niertransplantaties van levende donoren met robotchirurgie uitvoert, maar wordt wereldwijd erkend als pionier in het veld van roboturologie. Ben je geïnteresseerd in robotchirurgie? Kom dan zeker luisteren naar Prof Decaestecker!

collaboration_whiteArtboard 1_edited_edited_edited.jpg

Moleculair gedrag berekend

An Ghysels

Assistant Professor

Center for Molecular Modeling, University of Ghent

Moleculen vormen de basis van het leven en dus om het leven te begrijpen, moeten we ook de basis begrijpen. Hoe gedragen moleculen zich in levende materie? Labo-experimenten hebben ons al veel inzichten opgeleverd, maar toch hebben we nood aan krachtigere middelen om de wondere microwereld van moleculen te begrijpen. Ziedaar de supercomputers! Prof An Ghysels is ingenieur en bestudeert deze microwereld door algoritmes te ontwerpen. Kom vanavond te weten hoe zij dit precies doet.

collaboration_whiteArtboard 1_edited_edited_edited.jpg

Elektronen tonen de weg tussen hartspiercellen

Bieke Vanslembrouck

PhD Student

Ghent University

Doctoraatsstudente Bieke Vanslembrouck (Universiteit Gent) doet onderzoek naar plotse hartfalen bij jonge sporters. Vaak ligt een slechte cel-cel connectie tussen de hartspiercellen aan de basis van dit falen. Met geavanceerde elektronen microscopen reconstrueert ze hele kleine details van deze connecties in drie dimensies. Deze techniek wordt wereldwijd toegepast om tot nu toe ongekende ultrastructuren in 3D te kunnen visualiseren. Kom naar Bieke Vanslembrouck luisteren om deze techniek te ontdekken en een 3-D geprinte versie van de hartspiercel connectie in levende lijve te zien.

collaboration_whiteArtboard 1_edited_edited_edited.jpg
bottom of page